Waar kunnen wij u mee helpen?

Start dropdown content

Herhaal medicatie

U kunt uw herhaalmedicatie online bestellen op MijnGezondheid.net

Bestel uw herhaalmedicatie snel en gemakkelijk online via het patiënten portaal MijnGezondheid.net.

 

 

 

Naar MijnGezondheid.net

Ik wil meer informatie

Ik wil me aanmelden

U kunt herhaalmedicatie ook bestellen via de receptenlijn

Bel (0523) 612363 toets 2

 

 

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Afspraak maken

Als u ingelogd bent bij mijngezondheid.net kunt u zelf uw afspraak inplannen. 

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Stel een vraag

U kunt uw vraag stellen op MijnGezondheid.net

E-consult
Met een e-consult kunt u minder dringende vragen voorleggen aan uw huisarts, praktijkondersteuner of assistente. Stel uw vraag direct via het patiënten portaal MijnGezondheid.net.

 

 

 

Naar MijnGezondheid.net

Ik wil meer informatie

Ik wil me aanmelden

Bespreekt u uw medische klachten liever direct met een van onze medewerkers?

(0523) 612363 toets 3

Elke werkdag open van 08:00 tot 17:00 uur.

 

 

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

In- of uitschrijven

Inschrijven in onze praktijk:

Wanneer u zich als patiënt wilt laten inschrijven bij onze praktijk dan kan dat via het  inschrijfformulier.  U bent van harte welkom.  Het ingevulde inschrijfformulier kunt u digitaal inleveren via info@latyrus.nl of u kunt het afgeven bij de balie van de huisartsenpraktijk. Indien nodig nemen wij vervolgens contact met u op voor een intake gesprek. 

Let hierbij op het volgende:

 • Wanneer u reeds een huisarts heeft in Dedemsvaart, verzoeken wij u eerst telefonisch contact op te nemen of langs de balie te komen.
 • Laat u zich uitschrijven bij uw vorige huisarts en vraag of deze uw gegevens naar ons op wil sturen.
 • Vergeet u niet uw zorgverzekeraar te informeren.
 • Graag zien wij uw legitimatie (Paspoort, ID bewijs of rijbewijs) ter identificatie.
 • Voor patiënten die woonachtig zijn in de randgebieden van Balkbrug en / of Dedemsvaart is inschrijven in onze praktijk mogelijk wanneer de afstand van de huisartsenpraktijk tot het woonadres van de patiënt binnen 15 minuten met de auto te rijden is en er geen huisarts in de woonplaats van patiënt of dichterbij het woonadres van patiënt gevestigd is.

Uitschrijven uit de praktijk: 

Indien u buiten uw huidige woonplaats gaat verhuizen dan is het verstandig om een huisarts te zoeken in uw nieuwe woonplaats.

Vul het machtigingsformulier  in en mail deze naar info@latyrus.nl of lever deze bij de praktijk in. Wij zorgen dan dat uw medische gegevens bij uw nieuwe huisarts terecht komen.

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content

Tip of klacht melden

U heeft een klacht, en dan?

 

Het bieden van excellente kwaliteit van zorg vinden wij van groot belang. Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent over de zorgverlening of over algemene praktijkzaken.

 

Natuurlijk hopen wij dat u, wanneer u een klacht heeft over onze huisartsenpraktijk, dit persoonlijk met ons wilt bespreken. Komt u er echter niet uit in een gesprek met uw zorgverlener, dan kunt u (schriftelijk) een klacht indienen. Dit kan middels het klachtenformulier dat u vindt op de website van de huisartsenpraktijk. Dit is een intern klachtenformulier van de Stichting huisartsengroep Avereest, waarvan uw huisartsenpraktijk onderdeel uitmaakt. Ook kunt u natuurlijk via de e-mail, per post of telefonisch een klacht indienen, zonder dat u gebruik maakt van het betreffende formulier. De teamleidster van de huisartsenpraktijk neemt uw klacht in behandeling. Zij zal deze bespreken met de hiervoor verantwoordelijke huisarts. Zij beslissen samen wat eventuele vervolgstappen dienen te zijn. Aan u wordt aangegeven op welke termijn u een inhoudelijke reactie kunt verwachten op de door u ingediende klacht. Deze termijn is niet langer dan 3 weken. De teamleidster of de huisarts zullen zorgdragen voor de reactie aan u.

 

Uw huisartsenpraktijk is aangesloten bij de Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg (SKGE). Op de website van de SKGE vindt u uitgebreide informatie over de inhoud van de klachtenregeling die in het kader van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) is opgesteld.

 • Uw gegevens

  Degene die de klacht indient.
 • Gegevens van de patiënt

  Dit kan ook de vertegenwoordiger of nabestaande van de patiënt zijn.
 • Bijvoorbeeld ouder, echtgenote
 • Aard van de klacht

 • :
 • Meerdere keuzes mogelijk


  Bij het versturen van dit formulier geef ik toestemming dat deze gegevens mogen worden gebruikt ten behoeve van de verwerking van de tip of klacht
  Uw gegevens zullen niet worden gebruikt voor andere doeleinden en niet worden verstrekt aan derden. Uw gegevens kunnen te allen tijde weer worden verwijderd.
  Voor volledige informatie over het verwerken van uw gegevens zie onze privacystatement


Welkom bij huisartsenpraktijk De Latyrus

Tekort aan griep- en pneumokokkenvaccinaties

Helaas moeten we aangeven dat er binnen de huisartsenpraktijken op dit moment een tekort is aan zowel griepvaccinaties als pneumokokkenvaccinaties voor onze patiënten. Deze vaccins zijn momenteel zeer beperkt leverbaar. Hierdoor zijn er onvoldoende griepprikken en pneumokokkenprikken geleverd. Dit betekent dat we op dit moment niet aan de vraag naar griep- en pneumokokkenvaccinaties kunnen voldoen.

De verwachting is dat er eind november 2021 weer voldoende van beide vaccins geleverd kunnen worden. In eerdere (mondelinge) berichtgeving is wellicht aan u aangegeven dat het mogelijk zou zijn om op woensdag 17 november zonder afspraak naar MFC De Baron te gaan om de griep- / pneumokokkenvaccinatie te halen. Helaas is dit dus, gezien de beperkte levering van de vaccins, niet mogelijk! Zodra de vaccins weer beschikbaar zijn zullen wij dit via de website en social media bekend maken.

Wanneer u reeds digitaal een afspraak heeft gemaakt voor de griepvaccinatie (en wellicht ook voor de pneumokokkenvaccinatie), is het in veel gevallen wel mogelijk om de prik op het voor u ingeplande moment te halen. Mocht het toch niet mogelijk zijn om op het geplande moment de vaccinatie te halen, dan wordt u hierover telefonisch of per brief geïnformeerd door uw huisartsenpraktijk. Ook in die situatie informeren wij u op het moment dat er weer voldoende vaccins beschikbaar zijn.

Uiteraard betreuren wij deze gang van zaken. Wij hopen op uw begrip!

 

Wijzigingen binnen huisartsenpraktijk de Latyrus

Binnen huisartsenpraktijk De Latyrus zal dokter Oosterlee met ingang van 1 januari 2022 met pensioen gaan. Dit brengt een aantal veranderingen met zich mee.

Al enige tijd zijn de huisartsen mevrouw R.P. (Roelien) Boerma en mevrouw S.A. (Suzanne) Broeks werkzaam binnen de huisartsenpraktijk. Zij zullen samen de patiënten van dokter Oosterlee overnemen. We zijn erg blij dat we met de komst van deze twee nieuwe huisartsen een stabiel nieuw team kunnen vormen. Samen met de huisartsen A.E. Zandstra-Tempels en C.J.L. Koelink vormen zij vanaf 1 januari 2022 het huisartsenteam van de Latyruspraktijk. We streven ernaar om de patiënten qua aantal gelijkmatig over deze vier huisartsen te verdelen. Op deze manier denken wij alle patiënten de best mogelijke zorg te kunnen bieden. Patiënten die vanwege de genoemde veranderingen bij een andere huisarts zijn ingedeeld zijn hierover inmiddels per brief geïnformeerd.

 

Coronavirus

Blijf thuis bij 1 of meer van deze klachten: verkoudheid, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, plotseling verlies van smaak en reuk, koorts (boven 38 graden).

 • Laat u zo snel mogelijk testen op corona. Bel 0800-1202 of maak online een afspraak (met uw DigiD)

Bel de huisarts of huisartsenpost als 1 of meer van deze symptomen voor u van toepassing zijn:

 • u wordt in een paar dagen steeds zieker
 • u ademt steeds moeilijker (bijvoorbeeld bij het lopen)
 • u raakt steeds meer in de war
 • u heeft meer dan 3 dagen koorts (38 graden of hoger)
 • u bent ouder dan 70, u heeft een chronische ziekte of minder weerstand EN u krijgt koorts (38 graden of hoger)

Ga NIET naar de huisarts toe. De huisarts of assistente zal u aan de telefoon vragen stellen.

Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft:

 • Was uw handen vaak met zeep.
 • Nies en hoest in uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Geef anderen geen hand.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Ga niet naar drukke plekken.

Kijk voor de actuele adviezen en regelgeving voor kinderen op de website van het RIVM of neem contact op met de GGD.

Bewijs van vaccinatie

Voor een bewijs van vaccinatie voor reizen kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck. Meer informatie over het Coronabewijs vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Bij algemene vragen over COVID-19 bel 0800-1351 (vanuit het buitenland: +312 0205 1351) of kijk op de website van de rijksoverheid.

Actueel Corona nieuws Huisartsenpraktijken Avereest

Vanwege de Corona uitbraak is het momenteel niet mogelijk de praktijk te bezoeken zonder afspraak. 

Voor Diabetes, COPD, hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol zijn de controles inmiddels opgestart. Als u klachten heeft vragen wij u om contact met ons op te nemen. 

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het publieksnummer van het RIVM 0800 1351.

Maakt u zich zorgen over uw gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen.

Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus? Kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus.

De belangrijkste maatregelen binnen de huisartsenpraktijken op een rij:

 • Komt u alleen naar de huisartsenpraktijk als u eerst telefonisch een afspraak heeft gemaakt.
 • Kom niet naar de huisartsenpraktijk als u klachten hebt als hoesten, niezen,
    neusverkoudheid, koorts of benauwdheid. Belt u dan met de huisartsenpraktijk. De
    assistente zal u dan meestal verzoeken om een corona test te laten doen. 
 • Binnen de huisartsenpraktijk geldt natuurlijk ook de 1,5 meter afstand regel. Looproutes worden aangegeven.
 • Bij binnenkomst dient u uw handen te desinfecteren. Desinfectiemiddelen vindt u bij
    binnenkomst op de praktijk.
 • Wij vragen u een mondkapje te dragen.Wilt u een digitaal bewijs van vaccinatie? Klik hier voor verdere informatie.

 

 

 

Openingstijden

Handig om te weten

Latyrusblad oktober 2021

Latyrusblad oktober 2021

Latyrusblad September 2021

Latyrusblad September 2021

Beeldbellen met uw zorgverlener

Wist u dat het mogelijk is om met de huisartsenpraktijk een afspraak te maken via beeldbellen?

Wanneer beeldbellen?
Beeldbellen kan handig zijn in situaties waarin lichamelijk onderzoek niet nodig is. U hoeft dan niet naar de huisartsenpraktijk te komen voor een afspraak. Beeldbellen kan bijvoorbeeld als het gaat om een medicatiecontrole of bij psychische klachten. Ook huidplekjes en huiduitslag kunnen door de zorgverlener vaak beoordeeld worden via beeldbellen. 

Registratie covidvaccinatie

Wellicht heef u via nieuwsberichten vernomen dat er een probleem kan zijn met het verwerken van de registratie van de door de huisartsen gegeven covid-vaccinaties.

Dit wordt zo spoedig mogelijk opgelost. Als u hierover toch nog vragen heeft verzoeken wij u deze via mijngezondheid.net te stellen of via onderstaand mailadres. 
info@latyrus.nl 

 

Latyrusblad Mei 2021

Latyrusblad mei 2021

Uitlegfilmpje Corona

Via onderstaande link ziet u een duidelijke uitleg over het corona virus.

https://corona.steffie.nl/nl/

 

Meer informatie

 • U kunt bij verschillende medewerkers een afspraak maken via onze website.
  Bij voorkeur doet u dit nadat u bent ingelogd voor Mijngezondheid.net of via de MedGemak app.
  Wij verzoeken u onderstaande informatie over deze afspraken door te lezen en hiermee rekening te houden bij het maken van een afspraak.

  Huisarts en huisarts in opleiding

  • Wij verzoeken u een afspraak te maken bij uw eigen huisarts of met een arts die spreekuur voor haar patiënten doet.
  • De huisarts in opleiding werkt samen met dr. Koelink en dr. Zandstra. Als één van hen uw huisarts is, kunt u een afspraak maken bij de huisarts in opleiding.
  • Als dr. Oosterlee, Zandstra of Koelink uw huisarts is, mag u ook een afspraak maken bij dr. Broeks of dr. Boerma.
  • Als u voor een klacht een vervolg afspraak wil is het handig dit bij dezelfde arts te plannen waar u eerder voor deze klacht bent geweest.
  • Wilt u een dubbele afspraak maken of een afspraak voor een chirurgische ingreep verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen.

  Physician assistant
  Voor de volgende klachten kunt u terecht bij Marleen, physician assistant:

  – keel-, neus- en oorklachten
  – klachten van de luchtwegen
  – huidproblemen of huidplekken
  – klachten van het bewegingsapparaat.

  Praktijkondersteuner Uro-gynaecologie
  Voor de volgende klachten kunt u een afspraak maken bij Jenneke, praktijk ondersteuner Uro gynaecologie:

  – incontinentie
  – anticonceptie
  – uitstrijkje BVO
  – menstruatieklachten
  – overgangsklachten

  Assistente

  Voor de volgende verrichtingen kunt u bij de assistente een afspraak maken:

  – het controleren van uw bloeddruk
  – oren uitspuiten
  – wratten aanstippen
  – hechtingen verwijderen
  – een  injectie

  Wilt u meer weten over mijngezondheid.net klik dan hier

  Als u vragen heeft over het maken van een afspraak via deze website of mijngezondheid.net vragen wij u contact op te nemen met de praktijk.

 • Wist u dat het mogelijk is om met de huisartsenpraktijk een afspraak te maken via beeldbellen?

  Wanneer beeldbellen?
  Beeldbellen kan handig zijn in situaties waarin lichamelijk onderzoek niet nodig is. U hoeft dan niet naar de huisartsenpraktijk te komen voor een afspraak. Beeldbellen kan bijvoorbeeld als het gaat om een medicatiecontrole of bij psychische klachten. Ook huidplekjes en huiduitslag kunnen door de zorgverlener vaak beoordeeld worden via beeldbellen. U kunt via beeldbellen bij de huisarts, de praktijkondersteuner en de doktersassistente terecht.

  Hoe werkt beeldbellen?
  U belt naar de huisartsenpraktijk voor het maken van een afspraak. De assistente bespreekt met u of een afspraak via beeldbellen mogelijk is. De huisarts, praktijkondersteuner of doktersassistente belt u op de afgesproken datum en op het afgesproken tijdstip. Terwijl u de zorgverlener aan de telefoon heeft, ontvangt u een sms-bericht op uw mobiele telefoon. Door het sms-bericht aan te klikken komt de beeldverbinding tot stand.

  Is beeldbellen veilig?
  Zeker! Het systeem waarmee beeldbellen mogelijk is, is een beveiligd systeem. Uw privacy is dus gewaarborgd!

 • Wij werken met een vast team van doktersassistentes. Daarnaast zijn er verschillende invalkrachten werkzaam. Bij hen kunt u terecht voor het maken van een afspraak of voor medisch advies. Ook worden er regelmatig assistentes opgeleid in onze praktijk.

  De assistentes zorgen voor een zo goed mogelijk contact tussen u en uw huisarts. Daarom hebben zij soms aanvullende informatie van u nodig. Alle informatie die u geeft blijft strikt vertrouwelijk, want voor alle medewerkers geldt het beroepsgeheim.

  Voor de volgende dingen kunt u bij de assistentes terecht:

  • telefonisch advies bij veel voorkomende medische klachten
  • diabetescontrole
  • bloeddrukcontrole
  • het maken van een uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
  • aanstippen van wratten
  • gehoortest
  • urine onderzoek
  • oren uitspuiten
  • wondverzorging
  • hechtingen verwijderen
  • bloedonderzoek (glucose en HB)
  • injecties
  • reizigersvaccinatie
  • begeleiding voor stoppen met roken.
 • CVRM assistente

  Er komt een nieuwe functie in de huisartsenpraktijk: de CVRM assistente. De afkorting CVRM staat voor Cardio Vasculair Risico Management. Dit betekent dat wordt gekeken hoe groot de kans is dat iemand hart- en vaatziekten krijgt.

  Gerda (assistente) is  begonnen met de opleiding hiervoor en zal deze rond de zomer afronden. Dit houdt in dat ze bij patiënten zonder hart- en vaatziekte, maar die wel hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol hebben met eventueel medicatie, de jaarcontroles gaat doen. Dit gebeurt volgens een vast protocol.  Ook het screenen van patiënten waarbij mogelijk een verhoogd risico is op hart- en vaatziekten, gaat tot haar taken behoren.  Zij helpt hiermee de praktijkondersteuners die ook nog deels deze taken blijven uitvoeren. 

  Momenteel loopt Gerda stage  in de Latyrus en een aantal  patiënten zullen haar al gezien hebben in deze functie.

  We hopen op een fijne samenwerking.

 • Op huisartsenpraktijk De Latyrus werken Gerrie en Miranda als spreekuur ondersteuner huisarts (SOH). Ook Charlotte volgt op dit moment de opleiding tot spreekuur ondersteuner huisarts.

  Wat houdt de functie van spreekuur ondersteuner huisarts (SOH) in?

  Een doktersassistente die voor deze functie is opgeleid, kan de huisarts ondersteunen in het dagelijkse spreekuur. Soms belt er een patiënt die met spoed zorg nodig heeft. De SOH kan aan die patiënt snel de aandacht en de zorg geven die op dat moment nodig is. Het kan bijvoorbeeld gaan om allergische reacties, wonden, brandwonden of enkelklachten. De SOH ziet de patiënt dan op haar spreekuur. Zij kan deze klachten goed beoordelen en behandelen. Als het nodig is kan de SOH de patiënt ook doorverwijzen naar een specialist. Wanneer het om een complexere situatie gaat, zal de SOH altijd de hulp en het advies van de huisarts vragen.

   

  Het kan dus voorkomen dat u op het spreekuur van Gerrie, Miranda of Charlotte wordt ingepland. Omdat Charlotte nog in opleiding is voor de functie van SOH kan het zo zijn dat de huisarts het hele consult met haar meekijkt. Op die manier kan het consult goed worden beoordeeld.  Zo kan Charlotte haar opleiding goed afronden en kan zij uiteindelijk de consulten ook zelfstandig uitvoeren.

   

 • Marleen is werkzaam als Physician Assistant. Zij is opgeleid om bepaalde medische taken van de huisartsen over te nemen.

  Voor de volgende klachten kunt u bij haar een afspraak maken:

  • luchtwegklachten
  • keel-, neus- en oorklachten
  • klachten van de huid
  • klachten van het bewegingsapparaat
  • bepaalde kleine chirurgische ingrepen.
 • Sinds 2011 is er binnen de HAGRO Avereest een spreekuur voor urologische en gynaecologische klachten. Dit spreekuur wordt door praktijkondersteuner Jenneke Meier verzorgd. Huisarts Huibertien Oosterlee heeft hierbij de supervisie.

  Voor welke klachten is dit spreekuur bedoeld?

  • urine incontinentie
  • terugkerende urineweginfecties
  • verzakkingsklachten en pessaria
  • vaginale klachten
  • overgangsklachten
  • anticonceptieadvies
  • spiraaltjes plaatsen en/of verwijderen
  • advies/vragen over SOA

  Misschien heeft u het idee dat er aan uw klachten of ongemakken niets te doen is. Misschien denkt u dat dergelijke klachten niet ‘erg’ genoeg zijn om mee naar de huisarts te gaan. Of misschien voelt u gêne om met een bepaalde klacht naar uw huisarts te gaan. Dan is het uro-/gynaecologish spreekuur misschien iets voor u.

  U maakt een afspraak met praktijkondersteuner Jenneke Meier. Als het nodig i,s bespreekt zij uw klacht met uw huisarts. U wordt dan op een later tijdstip teruggebeld met het advies. Soms zal Jenneke tijdens het consult aan een (vrouwelijke) huisarts vragen om even mee te kijken.

  Vaak is er een oplossing
  Voor veel ongemakken of klachten is er wel degelijk een oplossing of behandeling mogelijk.
  Zo nodig wordt u doorverwezen naar een, op een bepaald gebied, gespecialiseerde zorgverlener.

  Deskundigheid
  Huibertien Oosterlee heeft in 2010 haar Kaderopleiding Urogynaecologie afgerond aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Dit is een 2-jarige opleiding voor huisartsen om meer kennis en vaardigheden op het gebied van urologie en gynaecologie te verkrijgen. Er zijn in Nederland ongeveer 30 huisartsen als kaderhuisarts Urogynaecologie geregistreerd.

  Jenneke Meier heeft zich na haar opleiding tot praktijkondersteuner gespecialiseerd in
  Uro-/gynaecologische klachten. In 2011 heeft zij de opleiding “de inzet van de praktijkondersteuner bij urine-incontinentie” gevolgd. Ze volgt nu na- en bijscholingen op het gebied van urologie en gynaecologie.

  Via deze website kunt u een afspraak maken op het spreekuur van Jenneke.
  Klik daarvoor op afspraak maken boven aan deze pagina.

 • Er zijn binnen de praktijk verschillende praktijkondersteuners werkzaam. Zij nemen een deel van de huisartsentaken over.

  De praktijkondersteuner voor somatische zorg richt zich vooral op mensen met chronische gezondheidsproblemen:

  • suikerziekte (Diabetes Mellitus)
  • astma-COPD
  • hart- en vaatziekten
  • het begeleiden van stoppen met roken
  • specifieke problemen bij ouderen.
 • Binnen de huisartsengroep Avereest werken meerdere praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ).

  De POH-GGZ worden net als de huisarts vanuit uw zorgverzekering betaald en zijn gebonden aan de regels van de privacy. Na elk gesprek wordt een rapportage voor de huisarts geschreven, hetgeen in uw dossier bij de huisarts komt.

  Voordat u bij de POH-GGZ komt, bent u al bij de huisarts geweest. Deze sluit eerst een lichamelijke oorzaak uit. Blijven uw klachten bestaan dan kan er ook een psychische oorzaak zijn. In overleg met uw huisarts kunt u dan een afspraak bij de praktijkondersteuner GGZ laten inplannen. Dit kan bijvoorbeeld bij de volgende klachten:

  • spanningsklachten en problemen met betrekking tot het werk
  • slaapproblemen
  • depressie, angst en paniekklachten
  • psychotische klachten
  • verslavingsproblemen
  • relatieproblemen en problemen met opvoeding kinderen
  • leerproblemen
  • rouw en traumatische gebeurtenissen
  • problemen bij het ouder worden
  • medicatiebegeleiding.

  In het eerste gesprek zullen zij uw klachten inventariseren, vaststellen wat er mogelijk aan de hand is en overleggen wat u er het beste aan kunt doen. Zij kunnen u begeleiding, coaching en ondersteuning bieden met klachten vermindering als doel, zodat u moeilijke omstandigheden in uw leven makkelijker kunt aangaan. In overleg met u kunnen we u zo nodig doorverwijzen naar een specialistische behandeling zoals een psycholoog, psychosociaal therapeut of algemeen maatschappelijk werk.

 • Contact met de huisarts na een ziekenhuis opname

  Het kan voorkomen dat u in contact komt met een andere zorgverlener dan uw huisarts. Bijvoorbeeld een specialist in het ziekenhuis, de ambulance dienst of een huisartsenpost in een andere regio. Dit kan een indrukwekkende ervaring voor u zijn, die u wellicht wilt bespreken met uw huisarts. Meestal krijgt de huisarts bericht van een contact die een patiënt heeft met een zorgverlener, bijvoorbeeld als het gaat om een ziekenhuisopname. Dergelijke berichten worden in onze praktijk door verschillende medewerkers verwerkt. Hierdoor kan het gebeuren dat uw eigen huisarts het bericht niet ziet en geen contact met u opneemt. Wanneer u naar aanleiding van een behandeling of gebeurtenis contact wenst met een huisarts dan adviseren wij u om ons dit te laten weten. Neemt u gerust telefonisch contact op met de huisartsenpraktijk. De assistente staat u graag te woord, zodat met u overlegd kan worden of een afspraak met de huisarts, een telefonisch gesprek of een visite gewenst is.

 • Let op! Als u een reis gaat maken naar het buitenland adviseren wij u de website van het ministerie van buitenlandse zaken nauwlettend in de gaten te houden. 

  Er wordt tegenwoordig veel gereisd. Wanneer u reist naar een land waar de hygiënische omstandigheden anders zijn dan hier in Nederland, bestaat het risico dat u een infectieziekte oploopt. Bovendien zijn er in andere landen soms ziektes die in Nederland niet (meer) voorkomen. Het kan raadzaam zijn om u voor dergelijke ziektes te laten vaccineren.

  Afhankelijk van de reis die u gaat maken, de landen die u bezoekt en uw algehele gezondheidstoestand wordt er een persoonlijk advies gegeven. Dit advies kan telefonisch worden gegeven maar het kan ook zijn dat u op het spreekuur van dokter Oosterlee wordt uitgenodigd.
  Het advies kan bestaan uit voorlichting over bijvoorbeeld eten en drinken, vaccinaties, geneesmiddelen, hygiëne of specifieke gezondheidsrisico`s per land.

  • Kosten voor reizigersvaccinatie worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. De nota`s kunnen achteraf ingediend worden bij de zorgverzekeraar. Het is raadzaam om vooraf uit te zoeken of de kosten voor u geheel of gedeeltelijk vergoed worden zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.
  • De kosten voor reisadvisering bedragen circa € 57, -. Dit is het tarief voor het advies (telefonisch consult of consult bij de huisarts), het toedienen van de vaccinaties en het vervolgconsult voor een eventuele herhalingsvaccinatie. De kosten voor de te geven vaccins dienen betaald te worden bij de apotheek.
  • Gaat u een rondreis maken? Vraag de assistente van de Latyrus praktijk om een landenkaart van het te bezoeken gebied. Hierop kunt u aangeven waar u precies verblijft en hoe lang u daar precies verblijft.
  • Zodra wij het ingevulde formulier ontvangen en verwerkt hebben, krijgt u van ons telefonisch bericht. Wij streven ernaar om binnen een week contact met u op te nemen. Er wordt dan een afspraak met u gemaakt of er wordt een advies gegeven.
  • Wanneer er vaccinaties worden voorgeschreven dan liggen deze voor het consult klaar bij de apotheek. Deze dient u zelf te halen.
  • Afhankelijk van de reis die u gaat maken en uw gezondheidstoestand kan de assistente u adviseren een afspraak te maken met dokter Oosterlee. Er wordt een vervolgafspraak gemaakt voor eventuele vaccinaties.
  • Wilt u vanaf het buitenland een overzicht van uw medicatie en een beknopte versie van uw medisch dossier inzien. Dat kan als u aangemeld bent voor mijngezondheid.net, klik op de button informatie en vervolgens op aanmelden MGN.

  Wilt u dat wij voor u uitzoeken welk advies voor uw reis geldt, vragen wij u onderstaand formulier in te vullen tijdig bij ons in te leveren (bij voorkeur 4 weken voor uw vertrek).

  intake formulier reizigersvaccinatie

  informatie bij reisadvies

 • Buiten de praktijkuren wordt de spoedeisende huisartsenzorg verleend door de Huisartsenpost in Hardenberg.

  Telefoonnummer: 0900 – 3336333

  U krijgt een praktijkassistente van de telefoonpost in Zwolle aan de lijn. Zij vraagt u naar uw klachten. Beantwoord haar vragen zo goed mogelijk. De assistente zal u óf zelf advies geven, óf een afspraak op het spreekuur in Hardenberg geven, óf vragen dat de dienstdoende huisarts u terugbelt, óf een visite afspreken, óf direct een ambulance waarschuwen. De huisartsenpost is uitsluitend bedoeld voor problemen die om medische redenen niet tot de volgende werkdag kunnen wachten. Er komt alleen een dokter bij u op bezoek als vervoer uit medisch oogpunt onmogelijk of ongewenst is. In alle andere gevallen moet u naar de Huisartsenpost komen na telefonische afspraak!

 • Via onderstaande link wordt u snel doorverwezen naar verschillende formulieren.

  inschrijfformulier

  verhuismachtiging

  informatie bij reisadvies

  formulier reizigersvaccinatie

Medewerkers

Dr. C.J.L. Koelink
Huisarts

Aandachtsgebied: 

Diagnostiek van huidkanker in de huisartsenpraktijk

Werkt op maandag, woensdag, donderdagochtend en vrijdag

Drs. H.C. Oosterlee
Huisarts

Aandachtsgebied:

Kaderarts urogynaecologie

Reizigersvaccinatie

Werkt op maandag, dinsdag en vrijdag.

Drs. A.E. Zandstra
Huisarts

Aandachtsgebied:

Kaderhuisarts GGZ (geestelijke gezondheid zorg)

Werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend.

Drs. R.P. Boerma
Huisarts

Werkt op woensdag en donderdag

Drs. S. Broeks
Huisarts

Werkt op dinsdag en donderdag

Marleen
Physician assistant

Werkt op woensdag

Els
Teamleidster

Aandachtsgebied:

 • Reizigersvaccinatie
 • Lean werken
 • Begeleiding voor stoppen met roken
Miranda
Assistente

Aandachtsgebied:

 • Spreekuurondersteuner huisarts
Gerda
Assistente

Aandachtsgebied:

 • Diabetes spreekuur
 • Longfuncties
 • Spreekuur ondersteuner CVRM in opleiding
Anita
Assistente

Aandachtsgebied:

 • Diabetesspreekuur
Henriëtte
Assistente

Aandachtsgebied: 

 • Diabetesspreekuur
 • Lean werken
 • Reizigersvaccinatie
 • Uitstrijkjes baarmoederhalskanker
Gerrie
Assistente

Aandachtsgebied:

 • Begeleiding voor stoppen met roken
 • Uitstrijkjes baarmoederhalskanker
 • Spreekuur ondersteuner huisarts 
Charlotte
Assistente

Aandachtsgebied:

 • Spreekuur ondersteuner huisarts in opleiding
Carmen
Praktijkondersteuner somatische zorg

Aandachtsgebieden:

 • Astma/ COPD
 • Diabetes Mellitus
 • Hypertensie/Cardiovasculair Risicomanagement
 • Begeleiding voor stoppen met roken

 

Evelien
Praktijkondersteuner somatische zorg

Aandachtsgebieden:

 • Astma/ COPD
 • Diabetes Mellitus
 • Hypertensie/Cardiovasculair Risicomanagement
 • Begeleiding voor stoppen met roken
 • Ouderenzorg
Ilse
Praktijkondersteuner somatische zorg in opleiding

Aandachtsgebieden:

 • Diabetes Mellitus
 • Hypertensie/Cardiovasculair Risicomanagement

 

Jenneke
Praktijkondersteuner Uro- gynaecologie

Werkt op dinsdag, woensdag ochtend en vrijdag.

Karin
Praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg

Werkt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Chantal
Praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg

Werkt op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

 

Jenny
Manager Huisartsengroep Averest
Elise
Secretaresse Huisartsengroep Avereest
Ina
Financiële Administratie
Rosita
Facilitair medewerkster
Yvonne
Facilitair medewerkster

Inloggen in uw medisch dossier?

Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online zorgzaken regelen bij uw huisarts of apotheek.
Zo kunt u bijvoorbeeld online een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen of een bericht sturen. Hoe gemakkelijk is dat?

Meer informatie over MijnGezondheid.net

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Apotheek.nl

Zoekt u specifieke informatie over medicijnen?

Voor informatie over medicijnen verwijzen wij u graag door naar de website Apotheek.nl.
Apotheek.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over medicijnen.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent