« terug naar vorige pagina

Benzodiazepines

Vanaf begin 2018 wordt er binnen de huisartsengroep Avereest, in Dedemsvaart en in Balkbrug, gestart met een project gericht op het begeleiden bij het starten, gebruiken en afbouwen van de geneesmiddelengroep “benzodiazepines”.

Onder de “benzodiazepines” vallen onder andere slaaptabletten en medicijnen gericht op het verminderen van angst en spanning.

Naast de werking die deze middelen hebben, hebben deze middelen ook een aantal bijwerkingen. Zoals bijvoorbeeld een verminderde concentratie, slaperigheid, vermoeidheid, verwardheid, hoofdpijn, duizeligheid en valneiging bij ouderen.

De mensen die één of meer van deze middelen gebruiken, of zo nu en dan gebruiken, krijgen een brief thuisgestuurd met informatie over het project. Daarna worden deze mensen gebeld door de praktijkondersteuner GGZ . Zij worden uitgenodigd om het gebruik, de werking en bijwerkingen van deze middelen een keer te komen bespreken op het spreekuur. Uiteraard kunt u ook zelf contact opnemen met de huisartsenpraktijk om een afspraak hiervoor te maken.